ח'אן
עין כרם · ירושלים

https://khaneinkarem.com/site/upload/image/lec5-3-IMG_8386%20below%20ND-10apr11.jpg

הסיפור שלנו

נולדנו בעין כרם.
ילדותנו חלפה בהתרוצצות יחפה ונאיבית בסמטאות הכפר, בטבע המתפרץ החובק אותו, בחדרים ובמסדרונות של בית הורינו שהיה בית פתוח ומכניס אורחים. אבא היה התאורן של תאטרון החאן, לאמא היה בוטיק אופנה, ובין רגליהם ורגלי חבריהם- שחקנים ואמנים מהארץ ומחו"ל, התרוצצנו ושיחקנו.
כשנאלצנו לעזוב, הפרידה הייתה קשה. לא הפסקנו לחלום על השיבה לכפר, גן העדן האבוד, שכלא בתוכו את זיכרונות הילדות והנעורים שלנו.
עכשיו, לאחר שנים רבות בהן היה שומם ונטוש, החלטנו לשוב אל בית ילדותנו, ולהפוך אותו למקום בו נוכל לארח חברים ואורחים בעין כרם הקסומה.
התוצאה שהתקבלה, הייתה לא פחות מהתחושה המדהימה שסוף סוף- שבנו הביתה.
את התחושה הזו אנו מזמינים אתכם לחלוק אתנו כחברים.
https://khaneinkarem.com/site/upload/image/_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99%20(2).jpeg

זכרון ילדות

מגע אריחי הבטון בכף רגל יחפה, מגע האבן המסותת בכף יד ממששת, קרבה אל הטבע, רהיטים עתיקים שאבא אסף ושיפץ בקפידה ותחושה שאנחנו גרים במקום מיוחד, אחר, שונה. מקום מעורר השראה.
https://khaneinkarem.com/site/upload/image/img_7940.jpg

הורש לילדך בית אבן או בוסתן עצי פרי

"בית ערבי" ו"בנייה ערבית" הם מושגים שהשתרשו בתרבות הישראלית במשך שנים לא רק כביטוי לחללים כפתיים, קמרונות, סורגים מסוגננים, חלונות מקושתים, קירות עבים, ריצופי שטיח וגילופי אבן, אלא הם בראש ובראשונה ביטויים להתאמה לנוף הטבעי ולפני הקרקע והשתלבותם בהם. לייחודיות, לאיכות ולהקפדה בכל הקשור באסתטיקה ובטכניקה של בנייה מסורתית. בבית הערבי הכפרי, "הדברים לא נוצרו לנוי, לקשט בהם את חלונות הראווה בסלון, אלה לשימושו של האדם, לשמור עליו, להביא לו מזור ולמלא את חסרונו, ללא פשרות וזיופים". (אלחנני, אבא, "בראשית", תוי 1, אפריל 1966)
https://khaneinkarem.com/site/upload/image/24.jpg

עיצוב על זמני

במהלך שיפוץ הבית הקפדנו לשמר ולכבד את הפונקציונליזם והאורגניות של הבנייה הערבית הכפרית, המבוססת על מסורות ארוכות שנים הנובעות מהסתגלות והתאמה לתנאי הסביבה, ועל האפשרויות והמגבלות של טכנולוגיית הבנייה, שימוש כמעט בלעדי בחומרי בנייה מקומיים ואורח חיים כפרי.
"ייחודו של הבית הינה הרמוניה של החומרים, הצבע והטקסטורה של הפנים. האחדות דמויית הקונכיה של הרצפה והקירות והמעברים הרכים מעניקים המשכיות ורציפות לחלל הפנימי. הפנים מעוצב ע"י העדרם של רהיטים גדולים, החלוקה למפלסים והמחיצות המעוטרות למיניהן. ניתן לחוש את נוכחותה של היד האנושית, שעיצבה את כל הפרטים. העדרם של קווים ישרים או זוויות ישירות מעניקים איכות אורגנית, אמנותית לפנים הבית"
(F. Ragette, Architecture in Lebanon, Beirut, 1974)
https://khaneinkarem.com/site/upload/image/khan%20ein%20carem-50.jpg

מינימליזם, חופש וניקיון

חופש בשבילנו הוא מרחב אוורירי ונקי מהרעש המזהם את שגרת חיינו האינטנסיבית. מרחב חסר גירויים מלאכותיים, בעל יופי טבעי המאפשר לנו להתנקות. הרצון להעניק לחברינו ואורחינו תחושה אמתית של חופש, שלווה, נוחות ופרטיות, מתבסס על איזון עדין בין האלמנטים הדומיננטיים בכל חלל לבין הריהוט הפונקציונלי, בגוונים טבעיים ורכים בשילוב עץ, באופן שידגיש את הערכים הייחודיים של המבנה ויעורר הרגשה של חלל מיוחד ואותנטי.
דף הבית / הסיפור שלנו